El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

13 de desembre 2007

MUJERCITAS


Nadal és a prop, acabam un nou trimestre del Club de cine i ens hem decidit a fer-ho amb un clàssic d'aquells que podríem definir com a "mono". Una pel·lícula que ens deixarà un bon gust de boca!

MUJERCITAS
Any: 1949
Durada: 121 min.

PAÍS: EUA
Director: Mervyn Leroy
Guió: a partir de la novel·la de Louisa May Alcott
Intèrprets: June Allyson, Elizabeth Taylor, Peter Lawford, Janet Leigh, Margaret O'Brien, Mary Astor, Lucile Watson, C. Aubrey Smith, Leon Ames, Rossano Brazzi.


Beth, Meg, Jo y Amy són quatre germanes de caràcters molt diferents, a les que els toca viure el pas de la infància a la maduresa amb l'absència del seu pare poer la guerra i en una difícil situació econòómica.
Els somnis, les dificultats i, per descomptat, l'amor, els esperen durant aquesta sòlida, entretinguda i edulcorada adaptació de la famosa novel·la d'Alcott. Amb molt encant, especialment pels seus tocs d'humor i el seu gran repartiment, en el que s'inclouen vàries de les millors actrius de la Metro-Goldwyn-Mayer de l'època.


Ja ho sabeu: divendres 14 de desembre, a les 21 hores, al local sociocultural de Ferreries.

26 de novembre 2007

LA CANCIÓN DE CARLA


Aquest divendres, 30 de novembre, a partir de les 21 hores, es projectarà la tercera pel·lícula del Cicle de Ken Loach. Per ajudar-no a entendre una mica la situació social de la Nicaragua d'aquell moment comptarem amb la presència de Miquel Maria.


LA CANCIÓN DE CARLA

Carla's Song
Director: Ken Loach

Any i país: 1996, Anglaterra

Coproducció Gran Bretanya-Espanya-Alemanya
Durada: 125 min.
Guió: Paul Laverty
Música: George Fenton
Fotografia: Barry Ackroyd
Intèrprets: Robert Carlyle, Oyanka Cabezas, Scott Glenn, Salvador Espinoza, Richard Loza, Norma Rivera, Gary Lewis, Stewart Preston, Paul Laverty.

En George és un conductor d’autobús escocès i na Carla és una refugiada nicaragüenca a Glasgow.
És el 1987 i a Nicaragua la "Contra" prepara l'assalt definitiu contra el Govern sandinista. La situació del seu país, la família i l’amor que deixà enrera atormenten a Carla. En George comprèn que l’única solució és acompanyar-la a Nicaragua i afrontar la dura realitat de la guerra i dels sentiments.

13 de novembre 2007

EL MISTERI DEL NIL

El documental


Aquest divendres, dia 16 de novembre, a les 21 hores es projectarà el documental EL MISTERI DEL NIL, de Jordi Llompart.



Director: Jordi Llompart
Producció: MacGillivray Freeman Films i Orbita Max
Any: 2005
Durada: 47'
Guió: Jordi Llompart
Fotografia: Reed Smoot
Música: David Giró
Muntatge: Stephen Judson
Intèrprets: Gordon Brown



És una pel·lícula documental que narra una expedició científica al llarg del Nil Blau, des del seu origen a les muntanyes etíops fins a la seva desembocadura a la Mediterrània en terres egípcies. És la primera vegada que s’ha aconseguit recórrer el Nil Blau en tota la seva extensió.
Aquesta aventura emocionant i històrica explora els llaços culturals entre Etiòpia, Sudan i Egipte, i genera consciència sobre els problemes relacionats amb la crisis global de l’aigua potable.



Pots veure un poc d'aquest documental a http://es.youtube.com/watch?v=7CE20Kx7B9g

03 de novembre 2007

MI NOMBRE ES JOE

Aquesta setmana tornam al cicle de pel·lícules del director anglès Ken Loach.

En aquest cas toca MI NOMBRE ES JOE.



Director: Ken Loach

Any: 1998

Guió: Paul Laverty
Intèrprets: Peter Mullanm Louise Goodall, Gary Lewis, David McKay, Anne Marie Kennedy, David Hayman, Lorraine McIntosh



En Joe està en l’atur. Alcohòlic durant anys, ara ha aconseguit deixar la beguda i es dedica a Entrenar al pitjor equip de futbol de Glasgow. A més, ajuda a una parella de drogoaddictes amb un fill. A casa seva coneix a Sarah, una assistent social.
En Joe i na Sarah s'enamoren, però no els serà gens fàcil mantenir aquesta relació en un món on la vida quotidiana és realment dura.




Aquesta projecció serà divendres dia 9 de novembre, al local sociocultural, però es farà a les 21'30 h.

15 d’octubre 2007

AGUA

SA PEL·LÍCULA DES FONS


Aquest divendres, 19 d'octubre, es projectarà AGUA. Aquesta pel·lícula serà presentada per la gent del Fons Menorquí de Cooperació.


AGUA

Canadà, Índia - 2005
Direcció: Deepa Mehta
Intèrprets: Lisa Ray (Kalyani), Seema Biswas (Shakuntala), Kulbhushan Kharbanda (Sadananda), Waheeda Rehman (Bhagavati), Raghuvir Yadav (Gulabi)



La història passa el 1938, en la Índia colonial, en ple movimient d'emancipació liderat per Gandhi.

Segons les creences hindus, quan una dona es casa, es converteix en la mitat de l'home. Per tant, si ell mor, es considera que la mitat de l'esposa ha mort. Els llibres sagrats diuen que una viuda té tres opcions: Casar-se amb el germà més jove del seu marit, cremar amb el seu marit o dur una vida de total abnegació.

Es celebra una boda que bé podria ser un enterrament: casen a Chuyia, una fieta de 8 anys, amb un moribund que mor aquella mateixa nit. Es crema el seu cos a la vorera d'un riu sagrat i Chuyia es prepara per el destí que han triat per ella. Li afaiten el cap i ingressa a un ashram per a viudes on haurà de passar la resta de la seva vida, convertida en un altar vivent consagrat a la memòria del difunt.Però l'ashram, governat per una espècie d'enorme gàrgola que es diu Madhumati, és una farsa que controla la vida de les recluses. El xulo local li porta ganja (marihuana), que fuma amb plaer, i ella l'entrega a les viudes més joves perquè es prostitueixin fins que perdin el seu atractiu i deixen de ser lucratives.

L'aigua és una constant en la pel·lícula, no només com a metàfora, sinò també com un instrument. A la vorera del riu, Kalyani coneix a Narayan, un jove idealista seguidor de Gandhi, fill de brahmans, la casta social més alta de la Índia.Estudia dret, està entusiasmat amb la revolució social pregonada per Gandhi i més que disposat a rebutjar els límits imposats per una tradició secular. Amb Chuyia actuant com a missatgera, la seva impossible relació comença a florir.

Pots veure imatges a: http://es.youtube.com/watch?v=WiKnSDmRTJg

02 d’octubre 2007

EL VIENTO QUE AGITA LA CEBADA

Aquest divendres, 5 d'octubre, comença una nova programació del Club de Cine de Ferreries.

Durant aquest primer trimestre proposam un cicle de 3 pel·lícules de Ken Loach i començam amb el seu últim film:


EL VIENTO QUE AGITA LA CEBADA


Direcció: Ken Loach.
Països: Irlanda, Regne Unit, Alemanya, Itàlia i Espanya.
Any: 2006.
Durada: 124 min.
Gènere: Drama.
Interpretació: Cillian Murphy (Damien), Pádraic Delaney (Teddy), Liam Cunningham (Dan), Orla Fitzgerald (Sinead), Mary O'Riordan (Peggy), Mary Murphy (Bernadette), Roger Allam (Sir John Hamilton), Laurence Barry (Micheail), Damien Kearney (Finbar), Frank Bourke (Leo), Myles Horgan (Rory), Martin Lucey (Congo).
Guió: Paul Laverty.

Irlanda, 1920. Uns pagesos s'uneixen per a formar un exèrcit de guerrillers voluntaris i enfrontar-se als despiatats Black and Tans, les tropes britàniques que havien estat enviades per a sufocar les aspiracions independentistes d'Irlanda.
Portat per un profund sentit del deure i per l'amor al seu país, Damien abandona la seva prometedora carrera de metge i es reuneix amb el seu germà, Teddy, en una perillosa i violenta lluita per la llibertat. Quan la lluita dels insurgents porta als britànics a un punt crític, les dues parts firmen un tractat per a posar fi al vessament de sang. Però, malgrat l'aparent victòria, esclata la guerra civil, i les famílies que havien estat lluitant juntes es veuen desgarrades, i els seus membres convertits en enemics.

Per veure el trailer pots entrar a: http://es.youtube.com/watch?v=HzP1o0_L2zc

24 de setembre 2007

PROGRAMACIÓ D'OCTUBRE A DESEMBRE DE 2007

Ja tenim la programació del primer trimestre del Club de cine de Ferreries:

5 d'octubre:EL VIENTO QUE AGITA LA CEBADA (Cicle Ken Loach)
19 d'octubre: AGUA (Sa pel·lícula des FONS)
9 de novembre: MI NOMBRE ES JOE (Cicle Ken Loach)
16 de novembre: EL MISTERI DEL NIL (El documental)
30 de novembre: LA CANCIÓN DE CARLA (Cicle Ken Loach) amb la participació de Miquel Maria que ens aportarà la seva experiència sobre Nicaragua
14 de desembre: MUJERCITAS (El clàssic)

Si estau atents al blog us anarem oferint més informació de les pel·lícules.

Us esperam dia 5, al local sociocultural de Ferreries, a les 21 hores.

Ah! Esperam les vostres aportacions amb comentaris a aquest blog.

03 de setembre 2007

PRÒXIM CURS


S'acaba l'estiu... s'acaben les vacances... i al Club de cine de Ferreries esteim a punt de començar a confeccionar la nova programació.


Us proposam que si teniu alguna idea ens la faceu arribar posant un comentari a aquest blog.

Ens agradarà molt sentir la vostra veu.


D'aquí a un parell de setmanes ja us informarem de com queda la programació del primer trimestre.


19 de juliol 2007

CINE A L'HORT DE SANT PATRICI

Ja fa unes setmanes que l'activitat del Club de cine està aturada... la caloreta lleva les ganes de tancar-se a la sala. Però, seguim fent coses.

Aquest divendres 20 de juliol, a partir de les 22 hores i als jardins de l'Hort de Sant Patrici Art's projecta:



EL LOCO DEL PELO ROJO

Lust for Life
Direcció: George Cukor i Vincente Minnelli
Guió: Norman Corwin
Música: Miklós Rózsa
Intèrprets: Kirk Douglas, Anthony Quinn, James Donald, Pamela Brown, Jill Bennet, Everett Sloane i Henry Daniell .
País: EUA
Any: 1956


Gènere: Drama
Durada: 122 minuts




La pel·lícula narra les tribulacions de Van Gogh des dels seus inicials flirtejos amb la predicació religiosa a les regions mineres pobres de Bèlgica fins el seu contacte amb els innovadors pintors impressionistes ubicats a París, passant pels seus primers contactes amb la pintura en el seu país natal (on dibuixava els pagesos fent les seves feines), les seves inestables relacions amoroses i amistoses i el vincle afectiu més important que va mantenir amb el seu germà Theo, familiar que l'ajudà durant tota la seva vida tant com a recolzament emocional com a sustent econòmic perquè Vincent pugués sobreviure allà on fos, Holanda, Arlès o París...





Més projeccions a la fresca i en català: el mes d'agost es faran dues projeccions a la fresca (al Pla de l'església): MATCH POINT i CARS

12 de juny 2007

EL INGLÉS QUE SUBIÓ UNA COLINA Y BAJÓ UNA MONTAÑA


Acabam un nou curs del Club de cine i ho feim amb una pel·lícula que ens farà somriure... La història d'un poble entossudit en convertir un puig en una muntanya...


El Inglés que subió una colina y bajó una montaña


Director: Christopher Monger
Producció: Regne Unit, 1995
Gènere: Comèdia
Interpretació: David Lloyd Meredith, Lisa Palfrey, Robert Elson, Dafydd Wyn Roberts, Kenneth Griffiths, Harry Kretchmer, Robert Blythe, Ian McNeice, Garfield Morgan, Fraser Cains


SINOPSI: 1917. Al petit poble d’Ffynnon Garw arriben Anson i Garrad, dos militars retirats, cartògrafs, als que el seu govern ha encarregat elaborar el nou mapa del País de Gales. Els habitants del poble, gent senzilla, casi inculta i molt tossuda, estan orgullosos del seu entorn, sobretot d’un pujol pròxim al que diuen "la primera muntanya de Gales". Per açò, quan després de fer les oportunes mediacions, Anson els informa que per la seva altura no es pot considerar muntanya sinó puig, el poble sencer col·labora per a subsanar aquell terrible error de la naturalesa.


Així, acabam aquesta nova programació. Però ja esteim preparant algunes projeccions a la fresca per l'estiu.

Estigueu atents!

04 de juny 2007

UNA VERDAD INCÓMODA


Aquest divendres 8 de juny, a partir de les 21'15 h. el Taller de l'Agenda Local 21 de Ferreries col·labora amb el Club de Cine amb la projecció del film guanyador de l'Oscar 2007 a la millor pel·lícula documental.

Una verdad incómoda
Direcció: Davis Guggenheim
Producció: EUA, 2006.

Gènere: Documental


El film conta la història de l’apassionada entrega d’un home decidit a exposar els mites i idees equivocades sobre l’escalfament global i de la seva prevenció. Aquest home és l’exvicepresident Al Gore, que després de perdre les eleccions de 2000 va decidir canviar de rumb i dedicar-se a ajudar a salvar el planeta.
El documental, a més d’exposar clarament els fets i de fer algunes prediccions, conta la història personal d’Al Gore, des de l’universitari idealista que començà a preocupar-se per la crisi medi ambiental a escala mundial, passant pel jove senador que es va haver d’enfrontar a una terrible tragèdia familiar, fins a l’home que casi arribà a president però que tornà a la seva primera passió, el medi ambient, convençut de que encara es podia fer alguna cosa.

28 de maig 2007

HAMBRE DE SOJA

Aquest divendres, 1 de juny, el Fons Menorquí de Cooperació ens oferirà la projecció del documental:

HAMBRE DE SOJA

Director: Marcelo Viñas
Producció: Argentina
Gènere: Documental
Durada: 51 minuts


SINOPSI: En els últims anys l’agricultura argentina augmentà la seva producció a nivells mai imaginats gràcies al cultiu de soja transgènica. No obstant, aquesta soja és el principal enemic que té l’Argentina com a país agropecuari i productor d’aliments. La soja permet augmentar la producció, però ocasiona la desertificació del sòl, una massiva contaminació ambiental, pèrdues irreparables en la biodiversitat d’ambients naturals, la desaparició d’aliments bàsics, i un augment de la desocupació, la fam i la indigència. Hambre de Soja és un documental que et permetrà descobrir l’altra cara del cultiu de soja transgènica a l’Argentina..


Com sempre, la projecció serà a les 21 hores al local sociocultural de Ferreries.

Aquesta pel·lícula es presentada pel FONS MENORQUÍ DE COOPERACIÓ.

Pròximes projeccions: 9 de juny, Una verdad incómoda i 15 de juny, El Inglés que subió a una colina i bajó una montaña.

16 de maig 2007

ERIN BROKOVICH


La projecció d'aquets divendres, 18 de maig, serà:


ERIN BROKOVICH


Direcció: Steven Soderbergh
Producció: EUA, 1999 Gènere: Drama
Interpretació: Marg Helgenberger, Conchata Ferrell, Jamie Harrold, Aaron Eckhart, Albert Finney, Scotty Leavenworth, Julia Roberts, Scarlett Pomers, Norma Maldonado

.
SINOPSI: Mentre treballa d’oficinista en una petita firma d’advocats, n’Erin descobreix per casualitat un complot per a encobrir un escàndol sobre aigua contaminada en una petita comunitat en el desert que està causant malalties devastadores. Enfadada amb l’engany, ella convenç al seu cap que el permeti investigar.


Atenció: Aquesta setmana la pel·lícula es passarà a partir de les 21'15 h.


30 d’abril 2007

DERSU UZALA

Aquest divendres, 4 de maig,a les 21 hores es projectarà una nova pel·lícula del Cicle Cine i Medi ambient.


DERSU UZALA



Director: A. Kurosawa
Producció: Japón-URSS, 1975.
Génere: Aventura
Interpretació: Maksim Munzuk, Yuri Solomin, Svetlana Danilchenko, Dmitri Korshikov, Suimenkul Chokmorov, Vladimir Kremena, Aleksandr Pyatkov.



SINOPSI: Dersu és un solitari caçador que viu en comunió amb el seu entorn. Un pelotó militar que es troba al bosc no tarda en adoptar-lo ja que és treballador i s’integra en el grup col·laborant amb les seves dots de tirador i rastrejador. No obstant, l'ensenyança que Dersu pot aportar (a qui vulgui escoltar-lo, quelcom que els infantils soldats russos no semblen fer) es bàsicament un aprenentatge de la Naturalesa.





PRIMAVERA CULTURAL 2007

Aquest dissabte, 5 de maig, projecció especial: CINE DE SEMPRE

Mary Poppins i Desayuno con diamantes.



10 d’abril 2007

LA SELVA ESMERALDA


Comença el tercer trimestre del Club de cine, que oferirà pel·lícules sobre medi ambient.

Aquest divendres 13 d'abril començarem amb LA SELVA ESMERALDA.


Direcció: John Boorman
Producció: EUA, 1985Gènere: Aventures
Interpretació:Isabel Bicudo, Powers Broothe, Mario Borges, Chico Terto, Claudio Moreno, Eduardo Conde, Silvana De Faria, Joao Mauricio Carvalho, Arthur Muhlenberg, Atilia Ioro

SINOPSI: Una tribu amazònica, ``els invisibles´´, segrestra a un nen al que crien com a un dels seus. Uns anys després, el nen, ara adolescent, es torna a retrobar amb la seva família. Açò provocarà un significatiu xoc cultural entre ells.
Basada en fets reals.


La projecció serà a les 21 hores, al local sociocultural.


PRÒXIMES PROJECCIONS: 4 de maig DERSU UZALA i 18 de maig ERIN BROKOVICH
També, dins la Primavera Cultural "Cine de Sempre": MARY POPPINS i DESAYUNO CON DIAMANTES (dissabte 5 de maig)

26 de març 2007

LA VIDA DE BRIAN



Aquest divendres acabam el segon trimestre i el cicle sobre els Jueus. Hem decidit que el millor és acabar amb un to més divertit i per açò hem triat aquesta pel·lícula dels Monty Python:





LA VIDA DE BRIAN

Director:Terry Jones
Any: 1979
Nacionalitat: Regne Unit

Intèrprets: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones...

A Judea, un nen ha nascut en un pessebre a prop del lloc, i casi el mateix dia, que Jesucrist. Tres savis de l'Est s'enganen per un temps ja que creuen que és el Mesies, però prest s'adonen que només és, de fet, un pagès desamparat anomenat Brian. No osbtant, la vida de Brian causa molta conmoció a l'Imperi Romà ...


La projecció serà divendres 30 de març, a partir de les 21 hores, al local sociocultural de Ferreries.

22 de març 2007

PROJECCIÓ DE DOCUMENTAL

L'ajuntament de Ferreries ha organitzat per aquest divendres, 23 de març, la projecció d'un documental. El film, que tracta sobre els vençuts de la Guerra Civil, es titula NOSALTRES, ELS VENÇUT i es projectarà a partir de les21'15 h. al local Sociocultural.

El tema és interessant i, a més, es comptarà amb la presència del director del film.

12 de març 2007

PROMISES


El divendres 16 de març es projectarà el documental PROMISES. Comptarem amb la participació de Joan Febrer, que ens ajudarà a centrar i entendre més el tema.


PROMISES
EUA, 2001.
Direcció: B.Z. Goldberg, Justine Shapiro, Carlos Bolado.
Guió: Justine Shapiro, B.Z. Goldberg.
Fotografia: lan Buchbinder, Yoram Millo.
Durada: 105'


Entre els anys 1997 i 2000, Justine Shapiro y B.Z. Goldberg van entrevistar set nens palestins i israelians, que van arribar a conèixer-se entre ells. Dos anys més tard, els nens, ara de 13 i 15 anys, comparteixen el seu punt de vista sobre "l'altre", els seus pensaments i sobre la possibilitat de conèixer-se i els seus somnis per al futur.

06 de març 2007

CANVI DE DATA

Us informam que s'ha allargat una setmana la data de projecció de la pròxima pel·lícula.
Així, el divendres dia 16 de març es passarà el documental PROMISES, que tracta de la situació actual a Israel i Palestina vist des del punt de vista de fiets i fietes de les diferents religions que hi viuen.
Comptarem amb la col·laboració de Joan Febrer, que ens ajudarà a entendre la situació que s'està vivint allà.
Us hi esperam i disculpau les molèsties.

20 de febrer 2007

YENTL


Aquest divendres, 23 de febrer, seguirem la nostra programació de pel·lícules sobre els jueus, amb la projecció de Yentl.



Títol Original: Yentl
Any: 1983
Durada: 134 min.
País: EUA

Directora: Barbra Streisand
Guió: Barbra Streisand & Jack Rosenthal
Intérprets: Barbra Streisand, Amy Irving, Mandy Patinkin, Nehemiah Persoff, Steven Hill, Allan Corduner

Són els primers anys del segle XX, en un país d'Europa oriental. Yentl, una al·lota jueva educada en la més estricta disciplina religiosa, comprova com el seu futur està totalment condicionat pel fet de ser dona. La seva religió la relega a un segon pla. Després de la mort del seu pare, decideix disfressar-se d'home, per a poder accedir a l'educació intel·lectual que, per la seva condició femenina, té vetada de per vida.

05 de febrer 2007

VETE Y VIVE

Aquest divendres 9 de febrer,a les 21 hores, tenim una nova projecció.


VETE Y VIVE

Milers de refugiats africans procedents de 26 països arriben als campaments de Sudan. A instàncies d’Estats Units i Israel s’ha posat en marxa un gran projecte (Operació Moisès) per a portar els jueus etíops (falashas) a Israel. Una mare cristiana convenç al seu fill de 9 anys perquè digui que és jueu i així salvar-lo de la fam i d’una mort segura.El nen arriba a la Terra Promesa. Oficialment és orfe i l’adopta una família sefardí francesa afincada a Tel Aviv. Creix amb el temor que descobreixin el seu secret, no és jueu ni orfe, només és negre.Descobrirà l’amor, la cultura occidental i el judaisme per una banda, i el racisme i la guerra en els Territoris Ocupats per una altra banda. Es convertirà en jueu, israelita, francès i tunisià, una autèntica torre de Babel humana.Però mai oblidarà la seva autèntica mare, la que quedà en el campament, i sempre somiarà amb trobar-la de nou.


FITXA:
Director: Radu Mihaileanu
Guió: Radu Mihaileanu, Alain-Michel Blanc
Nacionalitat: França - Israel
Any: 2005
Duració: 140 min.
Idioma: Hebreu, Francés, Amàric

Intèrprets: Yael Abecassis, Roschdy Zem, Moshe Agazai, Mosche Abebe, Sirak M. Sabahat, Roni Hadar, Yitzhak Edgar, Rami Danon, Meskie Shibru Sivan, Mimi Abonesh Kebede, Raymonde Abecassis

22 de gener 2007

EL VIOLINISTA EN EL TEJADO


Aquest divendres 26 de gener seguim la projecció de pel·lícules del cicle Jueus, amb un clàssic: EL VIOLINISTA EN EL TEJADO.

El violinista en el tejado és un film musical dirigit per Norman Jewison el 1971. L'acció es desenvolupa a l'aldea russa d'Anatevka, l'any 1905. És una comunitat en la que conviu una població jueva i ortodox d'una manera més o manco cordial. Tevye, el lleter, intenta mantenir la seva vida tradicional, i la de les seves filles, en un moment en què els temps estan canviant. Tevye només ha tingut cinc filles i la major preocupació que tenen ell i la seva dona, Golda, és casar-les a totes de la manera més profitosa possible. Les tres majors, Tzeitel, Hodel i Chava són les que tenen més a prop el matrimoni. Tevye coneix un dia a Perchick, un estudiant de Kiev, que la gent de l'aldea considera un radical. Tevye la convida a casa seva a sopar, per el Sabbath, i després de sopar li ofereix fer feina com a tutor per les seves filles més petites, a canvi de manutenció.
Obtingut de "
http://es.wikipedia.org/wiki/El_violinista_en_el_tejado"

FITXA:
Director: Norman Jewisson
Música: Jerry Bock y John Williams
Intérprets: Chaim Topol, Norma Crane, Leonard Frey, Molly Picon, Paul Mann, Rosalind Harris, Michael Glaser
País: Estats Units

Any: 1971
Gènere: Musical

La projecció serà a les 21 hores al local sociocultural de Ferreries

08 de gener 2007

EL TREN DE LA VIDA


Han passat les festes, els torrons, els Reis... i tornam a la normalitat.
I el Club de cine torna a començar la seva activitat amb una proposta trimestral centrada en una temàtica concreta: ELS JUEUS.

La primera projecció del 2007 serà aquest divendres dia 12 a les 21 hores al local sociocultural de Ferreries:

EL TREN DE LA VIDA

Títol original: Train de vie
Director:Radu Mihaileanu
Any: 1999
Durada: 112 min.
Nacionalitat: França
Gènere: Comèdia
Repartiment: Lionel Abelanski, Rufus, Clement Harari, Michel Muller, Agathe de la Fontaine,
Johan Leysen, Bruno Abraham-Kremer, Marie-Jose Nat, Gad Elmaleh


El 1941, un grup de jueus d'un petit pueblo de l'Europa Central descobreix que seran traslladats per les tropes nazis a un lloc desconegut. El loco del poble proposarà la fugida, organitzant un fals comboi de deportació, on alguns d'ells actuaran com a soldats alemanys, per tal de confondre als invasors i fer-los creure que en el seu poble ja s'ha fet la neteja ètnica corresponent.

A molts els pot recordar "La vida es bella", per la manera positiva com el poble afronta la deportació, però té un to de comèdia que fa disfrutar d'una història tan divertida però tan dramàtica, en el fons, com és el cas de la neteja ètnica nazi.