El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

04 de juny 2007

UNA VERDAD INCÓMODA


Aquest divendres 8 de juny, a partir de les 21'15 h. el Taller de l'Agenda Local 21 de Ferreries col·labora amb el Club de Cine amb la projecció del film guanyador de l'Oscar 2007 a la millor pel·lícula documental.

Una verdad incómoda
Direcció: Davis Guggenheim
Producció: EUA, 2006.

Gènere: Documental


El film conta la història de l’apassionada entrega d’un home decidit a exposar els mites i idees equivocades sobre l’escalfament global i de la seva prevenció. Aquest home és l’exvicepresident Al Gore, que després de perdre les eleccions de 2000 va decidir canviar de rumb i dedicar-se a ajudar a salvar el planeta.
El documental, a més d’exposar clarament els fets i de fer algunes prediccions, conta la història personal d’Al Gore, des de l’universitari idealista que començà a preocupar-se per la crisi medi ambiental a escala mundial, passant pel jove senador que es va haver d’enfrontar a una terrible tragèdia familiar, fins a l’home que casi arribà a president però que tornà a la seva primera passió, el medi ambient, convençut de que encara es podia fer alguna cosa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia, no entenc perquè feis publicitat d'un home que va formar part del govern dels EEUU que no va signar el protocol de Kyoto, i va acceptar el "plan colombia" que utilitzava substàncies químiques per fumigar els camps de coca... És més, aquest documental no critica el consum desmesurat dels Estats Units ni el comportament de les transnacionals ianquis. A la projecció haurieu de deixar clar qui és Al Gore... un oportunista.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari.
Segurament esteim bastant d'acord en el fons del que ens dius. Només et volem dir que, des del Club de cine, vam triar aquesta pel·lícula com a excusa per a fer un poc de debat i per conèixer una mica un tema que en sentim a xerrar molt però no tenim massa clar que hi ha de cert. Vam emprar el documental per fer un poc de debat, gràcies a la col·laboració de l'Agenda Local 21 i, en especial, de Pere Fraga.
Si, n'Al Gore segurament és un oportunista, però noltros no vam triar aquesta pel·lícula per ell, sinó pel tema i, també, per què és actual i coneguda.