El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

15 d’octubre 2007

AGUA

SA PEL·LÍCULA DES FONS


Aquest divendres, 19 d'octubre, es projectarà AGUA. Aquesta pel·lícula serà presentada per la gent del Fons Menorquí de Cooperació.


AGUA

Canadà, Índia - 2005
Direcció: Deepa Mehta
Intèrprets: Lisa Ray (Kalyani), Seema Biswas (Shakuntala), Kulbhushan Kharbanda (Sadananda), Waheeda Rehman (Bhagavati), Raghuvir Yadav (Gulabi)



La història passa el 1938, en la Índia colonial, en ple movimient d'emancipació liderat per Gandhi.

Segons les creences hindus, quan una dona es casa, es converteix en la mitat de l'home. Per tant, si ell mor, es considera que la mitat de l'esposa ha mort. Els llibres sagrats diuen que una viuda té tres opcions: Casar-se amb el germà més jove del seu marit, cremar amb el seu marit o dur una vida de total abnegació.

Es celebra una boda que bé podria ser un enterrament: casen a Chuyia, una fieta de 8 anys, amb un moribund que mor aquella mateixa nit. Es crema el seu cos a la vorera d'un riu sagrat i Chuyia es prepara per el destí que han triat per ella. Li afaiten el cap i ingressa a un ashram per a viudes on haurà de passar la resta de la seva vida, convertida en un altar vivent consagrat a la memòria del difunt.Però l'ashram, governat per una espècie d'enorme gàrgola que es diu Madhumati, és una farsa que controla la vida de les recluses. El xulo local li porta ganja (marihuana), que fuma amb plaer, i ella l'entrega a les viudes més joves perquè es prostitueixin fins que perdin el seu atractiu i deixen de ser lucratives.

L'aigua és una constant en la pel·lícula, no només com a metàfora, sinò també com un instrument. A la vorera del riu, Kalyani coneix a Narayan, un jove idealista seguidor de Gandhi, fill de brahmans, la casta social més alta de la Índia.Estudia dret, està entusiasmat amb la revolució social pregonada per Gandhi i més que disposat a rebutjar els límits imposats per una tradició secular. Amb Chuyia actuant com a missatgera, la seva impossible relació comença a florir.

Pots veure imatges a: http://es.youtube.com/watch?v=WiKnSDmRTJg