El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

05 de febrer 2007

VETE Y VIVE

Aquest divendres 9 de febrer,a les 21 hores, tenim una nova projecció.


VETE Y VIVE

Milers de refugiats africans procedents de 26 països arriben als campaments de Sudan. A instàncies d’Estats Units i Israel s’ha posat en marxa un gran projecte (Operació Moisès) per a portar els jueus etíops (falashas) a Israel. Una mare cristiana convenç al seu fill de 9 anys perquè digui que és jueu i així salvar-lo de la fam i d’una mort segura.El nen arriba a la Terra Promesa. Oficialment és orfe i l’adopta una família sefardí francesa afincada a Tel Aviv. Creix amb el temor que descobreixin el seu secret, no és jueu ni orfe, només és negre.Descobrirà l’amor, la cultura occidental i el judaisme per una banda, i el racisme i la guerra en els Territoris Ocupats per una altra banda. Es convertirà en jueu, israelita, francès i tunisià, una autèntica torre de Babel humana.Però mai oblidarà la seva autèntica mare, la que quedà en el campament, i sempre somiarà amb trobar-la de nou.


FITXA:
Director: Radu Mihaileanu
Guió: Radu Mihaileanu, Alain-Michel Blanc
Nacionalitat: França - Israel
Any: 2005
Duració: 140 min.
Idioma: Hebreu, Francés, Amàric

Intèrprets: Yael Abecassis, Roschdy Zem, Moshe Agazai, Mosche Abebe, Sirak M. Sabahat, Roni Hadar, Yitzhak Edgar, Rami Danon, Meskie Shibru Sivan, Mimi Abonesh Kebede, Raymonde Abecassis