El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

23 de maig 2006

LA PESADILLA DE DARWIN



Aquest divendres, dia 26 de maig, es projectarà LA PESADILLA DE DARWIN.

El film ha estat recomanat, i serà presentat, per la gent del Fons Menorquí de Cooperació.

Direcció i guió: Hubert Sauper.
Països: Francia, Austria y Bélgica.
Any: 2004.
Duració: 107 min.
Gènere: Documental.
Fotografia: Hubert Sauper.

A la dècada dels 60, en el cor d'Àfrica, una nova espècie animal va ser introduïda en el Llac Victòria com un petit experiment científic. La perca del Nil, resultà ser un voraç depredador que arrasà amb totes les espècies autòctones del llac. El nou peix es multiplicà ràpidament, i avui els seus filets blancs segueixen essent exportats arreu del món.
Grans avions de càrrega de l'antigua Unió Soviètica arriben diàriament per a recollir els últims carregaments de pesca i, a canvi, descarreguen la seva mercaderia… Kalashnikovs i munició per a les innumerables guerres que tenen lloc a la part central del continent. Aquesta explosiva indústria multinacional de peixos i armes ha creat una desoladora aliança globalitzada a la vorera del llac tropical més gran del món: un exèrcit de pescadors locals, executius financers inter-nacionals, nens sense casa, ministres africans, comisaris de la Unió Europea, prostitutes tanzaneses i pilots rusos.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un bon documental!!
Em va agradar molt i me'n vag anar amb la sensació que quan els països "desenvolupats" ens ficam a llocs com Àfrica, enlloc d'ajudar acabam empitjorant tot...
La introducció de la nova espècie al llac es carrega l'ecosistema, els avions que venen a cercar el peix duen armes, la gent d'allà mal viu (els fiets al carrer, prostitutes tanzaneses...) i, enloc d'ajudar-los els complicam la vida.
Us recoman que us mireu aquest "malson" de Darwin i de tots.