El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

30 de maig 2006

CINEMA PARADISO


Aquest divendres 2 de juny a les 21'15 es projectarà el film CINEMA PARADISO.

Títol original: Cinema Paradiso
Nacionalitat: Itàlia
Director: Giuseppe Tornatore
Fotografia: Blasco Giurato
Música: Ennio Morricone
Producció: Franco Cristaldi
Actors Principals: Philippe Noiret, Jacques Perrin, Salvatore Cascio.
Durada: 124 minuts
Gènere: Comèdia dramàtica


Totó, cèlebre cinematògraf d’èxit, rep la notícia de la mort d’Alfredo, l’home que li va descobrir els somnis i les passions d’una sala de projecció. El nom d’Alfredo és suficient per fer-li venir a la memòria records de joventut, el seu poble, la blanca i polsosa plaça, la font l’església... i sobretot el Paradiso, el cinema de la parròquia on imperava la figura d’Alfredo, l’operador a qui va salvar la vida quan fa anys es va incendiar el cinema.

Hem triat aquesta pel·lícula per formar part del Cicle de Cine dins el cine perquè representa una altra manera d'incloure el cinema dins la pantalla: des del punt de vista de la persona que projecta les pel·lícules i del paper que van tenir els cinemes als pobles de l'Itàlia de mitjan segle XX.
Una seqüència per disfrutar: el muntatge amb les besades més famoses de la història del cinema... un clàssic!