El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

03 de novembre 2008

PERSÉPOLIS

El divendres 14 de novembre el Fons Menorquí de Cooperació ens proposa una pel·lícula d'animació:


PERSÉPOLIS


Aquest film narra la commovedora història autobiogràfica d'una fieta iraniana en ple fonamentalisme islàmic, des de la revolució islàmica fins als nostres dies. Quan els fonamentalistes agafen el poder forçant a les dones a dur vel i empresonant a milers de persones. Ella, Marjane, descobreix el punk, ABBA i Iron Maiden mentre viu el terror de la persecució del nou govern i la guerra d'Iran i Irak. Com a adolescent l'envien a Europa, on per fi pot comparar altres cultures amb el fonamentalisme religiós del que ha fuit. Eventualment la protagonista s'adapta bé a la seva nova vida, però no suporta la soledat i torna amb la seva família, encara que açò signifiqui posar-se el vel i sentir-se sotmesa a una societat tirànica...



Podeu veure la web de la pel·lícula i, també, un tràiler.








I la pròxima... Cometas en el cielo (28 de novembre)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon dia,

Em va agradar molt Persépolis. La manera com està contada la història, els personatges... però, sobretot em va agradar estèticament. Es veu clarament que parteix d'un còmic... Hi ha moments molt plàstics... tot i la mancança de colors.
La recoman a tothom que no vagi venir a veure-la.