El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

20 de febrer 2007

YENTL


Aquest divendres, 23 de febrer, seguirem la nostra programació de pel·lícules sobre els jueus, amb la projecció de Yentl.



Títol Original: Yentl
Any: 1983
Durada: 134 min.
País: EUA

Directora: Barbra Streisand
Guió: Barbra Streisand & Jack Rosenthal
Intérprets: Barbra Streisand, Amy Irving, Mandy Patinkin, Nehemiah Persoff, Steven Hill, Allan Corduner

Són els primers anys del segle XX, en un país d'Europa oriental. Yentl, una al·lota jueva educada en la més estricta disciplina religiosa, comprova com el seu futur està totalment condicionat pel fet de ser dona. La seva religió la relega a un segon pla. Després de la mort del seu pare, decideix disfressar-se d'home, per a poder accedir a l'educació intel·lectual que, per la seva condició femenina, té vetada de per vida.

05 de febrer 2007

VETE Y VIVE

Aquest divendres 9 de febrer,a les 21 hores, tenim una nova projecció.


VETE Y VIVE

Milers de refugiats africans procedents de 26 països arriben als campaments de Sudan. A instàncies d’Estats Units i Israel s’ha posat en marxa un gran projecte (Operació Moisès) per a portar els jueus etíops (falashas) a Israel. Una mare cristiana convenç al seu fill de 9 anys perquè digui que és jueu i així salvar-lo de la fam i d’una mort segura.El nen arriba a la Terra Promesa. Oficialment és orfe i l’adopta una família sefardí francesa afincada a Tel Aviv. Creix amb el temor que descobreixin el seu secret, no és jueu ni orfe, només és negre.Descobrirà l’amor, la cultura occidental i el judaisme per una banda, i el racisme i la guerra en els Territoris Ocupats per una altra banda. Es convertirà en jueu, israelita, francès i tunisià, una autèntica torre de Babel humana.Però mai oblidarà la seva autèntica mare, la que quedà en el campament, i sempre somiarà amb trobar-la de nou.


FITXA:
Director: Radu Mihaileanu
Guió: Radu Mihaileanu, Alain-Michel Blanc
Nacionalitat: França - Israel
Any: 2005
Duració: 140 min.
Idioma: Hebreu, Francés, Amàric

Intèrprets: Yael Abecassis, Roschdy Zem, Moshe Agazai, Mosche Abebe, Sirak M. Sabahat, Roni Hadar, Yitzhak Edgar, Rami Danon, Meskie Shibru Sivan, Mimi Abonesh Kebede, Raymonde Abecassis