El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

23 de juny 2006

CARTA A LA PREMSA

Amb motiu del final de curs de la nostra programació, hem enviat a la premsa de Menorca i Ferreries aquesta carta:

EL CINE A FERRERIES
Fa cosa d’un any, l’Associació artística Art’s, va organitzar la projecció d’una pel·lícula amb l’objectiu de llençar la idea de crear un grup de persones que s’encarreguessin de dur a terme una programació anual de cine al nostre poble. De tots és sabut la mancança que Ferreries té en aquest sentit, d’ençà que es va tancar l’última sala.
D’aquest iniciativa d’Art’s va néixer el Club de cine que es va animar en organitzar una programació quinzenal de films variats, en estils, èpoques i països.
Acabat, ara, el primer curs del Club de cine esteim molt satisfets dels resultats. Recordam amb un somriure la primera projecció, “Lista de espera”, que ens va sorprendre per la quantitat de públic que va replegar i com s’han anat projectant totes les pel·lícules amb la bona acollida de la gent.
Per açò, volem agrair la participació a totes les persones que han vingut a les sessions, que ens han fet comentaris i ens han fet suggeriments per a pròximes programacions. I també volem donar les gràcies a diferents persones i entitats que ens han ajudat: a Art’s , per la idea i el recolzament; al Fons Menorquí de Cooperació, que ens ha deixat material i, a més, ha participat amb una pel·lícula cada trimestre; a l’Ajuntament de Ferreries, per la seva ajuda en tot i per la cessió del local; al CIM, que ha cregut en el que feim i ens ha donat una ajuda; a la gent del geriàtric de Ferreries, per la renou i sobretot a les cuidadores que hem molestat cada setmana perquè venguin a tancar; també a en Basili Martí, que ens ha deixat algunes de les pel·lícules que no podíem aconseguir pels nostres mitjans. Segurament ens queden persones i entitats per agrair, però ja sabeu que us tenim presents.
Amb l’estiu, tot i no continuar amb la nostra programació normal, en col·laboració amb Art’s, s’ha preparat un programa de cine a la fresca amb dos films dedicats al món de la pintura. Així, dia 14 de juliol projectarem “Frida” i dia 4 d’agost “El sol del membrillo”. L’especial d’aquestes projeccions és el lloc: es faran als jardins de l’Hort de Sant Patrici, per tant volem donar les gràcies des d’aquí als seus propietaris per la seva disponibilitat perquè les hi poguem projectar.
Per acabar, us volem recordar que tenim en marxa un weblog (
www.clubdecinedeferreries.blogspot.com) on anam informant de les activitats i on ens agradaria recollir les opinions i suggeriments de totes les persones que tenguin ganes de participar d’aquesta manera en el nostre grup.
Moltes gràcies a tots i un estiu de cine!!

Club de cine de Ferreries

19 de juny 2006

I ARA... QUÈ?

S'ha acabat la primera programació anual del CLUB DE CINE DE FERRERIES i des de l'organització volem donar les gràcies a totes les persones que s'han interessat per aquesta iniciativa.

Durant l'estiu no farem cap projecció a la sala, però si que participarem, junt amb Art's, a dues projeccions a la fresca que ja us anarem informant al seu moment.

Volem aprofitar aquest temps de descans per a demanar-vos la vostra participació. Ens agradarà molt saber que en pensau del que ha estat aquest curs i, també, que ens proposeu pel·lícules i cicles que puguem incloure en la programació de l'any passat.

Esperam les vostres notícies...

12 de juny 2006

DESPERTANDO A NED


Divendres, 16 de juny, acabarem el programa de projeccions 2005-2006 del Club de Cine de Ferreries amb el film DESPERTANDO A NED.

Títol original: Waking Ned Devine
Any: 1998
Durada: 89 min.
Direcció i guió: Kirk Jones
Fotografia: Henry Braham
Repartiment: Ian Bannen, Davis Kelly, Fionnula Flanagan, Susan Lynch, James Nesbitt, Paul Vaughan, Adrian Robinson, Maura O'Malley...
Coproducción: Irlanda-Gran Bretanya-França-USA
Gènere: Comedia


SINOPSIS: Tullymore és un petit i idílic poble irlandès la tranquil·litat del qual es romp quan a un dels seus 52 habitants li toca el primer premi de la loteria. Es tracta d'un ancià sense família que es trobat mort aquell mateix dia amb el bitllet premiat entre les mans. Què passarà amb els diners i els veïns?

Ens vols fer algun comentari sobre aquesta pel·lícula??

05 de juny 2006

LA PRÒXIMA PROJECCIÓ

Després d'un parell de setmanes seguides de projecció, tornam a l'ordre previst. Fins dia 16 de juny no hi haurà cap més projecció.

Us convidam a participar amb noltros de l'organització del Club de cine i que ens fagueu arribar les vostres propostes de films, cicles i activitats.

Esperam les vostres idees.