El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

31 de juliol 2006

EL SOL DEL MEMBRILLO


El sol del membrillo (Una pel·lícula de Víctor Erice inspirada en un treball d'Antonio López, 1992) filma la determinació artística d'una voluntat per representar un codonyar (membriller) sobre el que incideix meravellosament la llum del matí. És como filmar la confrontació d'aquella voluntat amb la influència còsmica i irreparable del temps, la variabilitat meteorològica i l'evanescència de les formes orgàniques.
Víctor Erice ofereix la seva càmara a la metòdica, casi missional, entrega d'Antonio López al seu treball, a la seva pulcra i religiosa mirada cap a l'exuberància vegetal de l'arbre, al pacient duel amb els eterns cicles de la naturalesa; esforços que s'ajunten a la construcció d'una poderosa metàfora de la creació artística, una metáfora vivent com esculpida entre les parets de la casa-taller del pintor de Tomelloso.

La projecció d'aquesta pel·lícula serà divendres 4 d'agost a partir de les 21'30 hores als jardins de S'Hort de Sant Patrici, al final de la festa de final de curs dels alumnes i socis de l'entitat Art's.

24 de juliol 2006

PRÒXIMES PROJECCIONS A FERRERIES

Aquesta època estiuenca permet les projeccions a la fresca. Fa un parell de setmanes es va projectar Frida i queden pendents dues noves pel·lícules a la fresca, a Ferreries:

- Charlie i la fàbrica de xocolata, es projectarà dia 2 d'agost al Pla de l'església

- El sol del membrillo, dia 4 d'agost a les 21'30 h. a l'Hort de Sant Patrici (dins la festa de final de curs d'Art's)

11 de juliol 2006

FRIDA A LA FRESCA


Aquest divendres, 14 de juliol, a partir de les 21'30 h. a S'Hort de Sant Patrici es projectarà FRIDA.

Des de la seva complexa i llarga relació amb el seu marit i mentor, Diego Rivera, fins a la seva controvertida aventura amb Leon Trotsky, passant pls seus romàntiques i provocatives trobades amb dones, Frida Kahlo va viure una vida inexorable com a revolucionària política, artística i sexual.
FRIDA narra la vida de Frida Kahlo (Salma Hayek), compartida de manera oberta i sense por amb Diego Rivera (Alfred Mo-lina), a l'hora que la parella impactava al món de l'art de manera sorprendent.

Director: Julie Taymor
País: USA
Any: 2002
Guión: Diane Lake, Gregory Nava, Clancy Sigal i Anna Thomas; basat en el llibre de Hayden Herrera
Música: Elliot Goldenthal
Fotografia: Rodrigo prieto

Interpretació: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Ashley Judd, Antonio Banderas , Edward Norton, Valeria Golino, Mía Maestro, Roger Rees, Patricia Reyes Spíndola, Saffron Burrows.

05 de juliol 2006

CINE A LA FRESCA

Amb la caloreta, el Club de cine canvia de lloc i realitza un parell de projeccions a la fresca en el marc de les activitats d'estiu d'Art's.

Les projeccions seran a les 21 hores a l'Hort de Sant Patrici.

Es projectaran els films:
14 de juliol: FRIDA
4 d'agost: EL SOL DE MEMBRILLO (dins la trobada de final de curs d'Art's)

Són sessions obertes al públic però amb la invitació especial als associats a Art's, per la temàtica de les pel·lícules.