El Club de Cine de Ferreries és una iniciativa de l'Associació Art's per tal de dur el cine a Ferreries. El Club de cine projecta un film cada 15 dies, intentant oferir un ventall ample de possibilitats: cicles temàtics, clàssics, documentals... una mica de tot.
Aquest blog ens serveix per a oferir informació de les activitats i de les pel·lícules que s'anaran projectant, així com per rebre els comentaris de tots els que hi vulgueu dir la vostra.
(clubcineferreries@hotmail.com)

30 de maig 2006

CINEMA PARADISO


Aquest divendres 2 de juny a les 21'15 es projectarà el film CINEMA PARADISO.

Títol original: Cinema Paradiso
Nacionalitat: Itàlia
Director: Giuseppe Tornatore
Fotografia: Blasco Giurato
Música: Ennio Morricone
Producció: Franco Cristaldi
Actors Principals: Philippe Noiret, Jacques Perrin, Salvatore Cascio.
Durada: 124 minuts
Gènere: Comèdia dramàtica


Totó, cèlebre cinematògraf d’èxit, rep la notícia de la mort d’Alfredo, l’home que li va descobrir els somnis i les passions d’una sala de projecció. El nom d’Alfredo és suficient per fer-li venir a la memòria records de joventut, el seu poble, la blanca i polsosa plaça, la font l’església... i sobretot el Paradiso, el cinema de la parròquia on imperava la figura d’Alfredo, l’operador a qui va salvar la vida quan fa anys es va incendiar el cinema.

Hem triat aquesta pel·lícula per formar part del Cicle de Cine dins el cine perquè representa una altra manera d'incloure el cinema dins la pantalla: des del punt de vista de la persona que projecta les pel·lícules i del paper que van tenir els cinemes als pobles de l'Itàlia de mitjan segle XX.
Una seqüència per disfrutar: el muntatge amb les besades més famoses de la història del cinema... un clàssic!

23 de maig 2006

LA PESADILLA DE DARWIN



Aquest divendres, dia 26 de maig, es projectarà LA PESADILLA DE DARWIN.

El film ha estat recomanat, i serà presentat, per la gent del Fons Menorquí de Cooperació.

Direcció i guió: Hubert Sauper.
Països: Francia, Austria y Bélgica.
Any: 2004.
Duració: 107 min.
Gènere: Documental.
Fotografia: Hubert Sauper.

A la dècada dels 60, en el cor d'Àfrica, una nova espècie animal va ser introduïda en el Llac Victòria com un petit experiment científic. La perca del Nil, resultà ser un voraç depredador que arrasà amb totes les espècies autòctones del llac. El nou peix es multiplicà ràpidament, i avui els seus filets blancs segueixen essent exportats arreu del món.
Grans avions de càrrega de l'antigua Unió Soviètica arriben diàriament per a recollir els últims carregaments de pesca i, a canvi, descarreguen la seva mercaderia… Kalashnikovs i munició per a les innumerables guerres que tenen lloc a la part central del continent. Aquesta explosiva indústria multinacional de peixos i armes ha creat una desoladora aliança globalitzada a la vorera del llac tropical més gran del món: un exèrcit de pescadors locals, executius financers inter-nacionals, nens sense casa, ministres africans, comisaris de la Unió Europea, prostitutes tanzaneses i pilots rusos.

22 de maig 2006

LA SAVIESA DELS SENTITS. TRES HISTÒRIES DE LA MEDITERRÀNIA

El grup de Cine Ideal Film d'Alaior ha programat tres pel·lícules per aquesta setmana, que tancaran la temporada de projeccions.
Les projeccions es fan a les 21 hores a la sala d'activitats ciutadanes de l'ajuntament d'Alaior.

22 de maig: LILA DICE
23 de maig: EL SEÑOR IBRAHIM Y LAS HLORES DEL CORÁN
24 de maig: UN TOQUE DE CANELA

Són tres films coloristes, frescs, tonificants i plens d'humanitat i personatges memorables.

17 de maig 2006

LA ROSA PÚRPURA DEL CAIRO


LA ROSA PÚRPURA DEL CAIRO

Director: Woody Allen
Producció: EUA, 1985.
Interpretació: Mia Farrow, Jeff Daniels, Danny Aiello, Dianne Wiest, Irving Metzman, Stephanie
Farrow, David Kieserman


SINOPSI: Na Cecilia, una al·lota gris i trista, busca emocions a les pel·lícules d’amor i aventura en un cine de barri. La ficció la transporta a llocs fascinants amb personatges de pel·lícula: exploradors, escriptors i milionaris ... La pel·lícula, aquella pel·lícula també es diu "La rosa púrpura del Cairo" i el seu heroi s’escaparà de la pantalla per anar amb la solitària i somiadora Cecilia, que pateix amb un marit que la maltracta.
Aquesta situació insòlita i surrealista, provoca un escàndol descomunal: els altres personatges protesten perquè sense protagonista el film no pot seguir.

La projecció serà divendres 19 de maig a les 21 hores al Local sociocultural de Ferreries.

16 de maig 2006

LA PROGRAMACIÓ D'AQUEST TRIMESTRE


La programació del tercer trimestre del Club de cine va començar a finals d'abril i s'allargarà fins al juny. Tenim en marxa un cicle temàtic de cine dins el cine i dues pel·lícules més de temàtica variada.

La programació inclou:

21 d'abril: Cantando bajo la lluvia (Cicle Cine dins el cine)
19 de maig: La rosa púrpura del Cairo (Cicle Cine dins el cine)
26 de maig: La pesadilla de Darwin (amb la col·laboració del Fons Menorquí de Cooperació)
2 de juny: Cinema paradiso (Cicle Cine dins el cine)
16 de juny: Despertando a Ned

14 de maig 2006

EL CINEMARATÓ


Ahir vam celebrar el nostre primer cinemarató.
Tot i que no hi va assistir massa gent, els que hi érem vam xalar molt de totes les pel·lícules.
The Wall va ser la que més despistada i més sorpresa va deixar a la gent.

Ara tornarem a la programació del tercer trimestre del Club de cine.

11 de maig 2006

LES PEL·LÍCULES DE LA MARATÓ (2)



Aquí teniu la segona part del comentari de les pel·lícules de la marató d’aquest dissabte:


CHICAGO
Títol: Chicago
Any: 2003
Género: Musical
Director: Rob Marshall
Reparto: Reneé Zellweger,
Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, Queen Latifah

La promesa d’aventura i oportunitat que ofereix la Ciutat dels Vents enlluerna a Roxie Hart, una innocent i extrovertida cantant que somia en cantar i ballar per a sortir de la seva vida gris. El seu somni és seguir els passos d’or de Velma Kelly, cantant de vodevil. Roxie aconsegueix que el seu desig es faci realitat quan algunes actituds equivocades fan que les dues, l’estrella i l’aspirant, vagin a parar a la presó per diferents càrrecs per assassinat.
Aquesta pel·lícula porta la pantalla un clàssic del teatre musical. La història presenta amb humor una tota la picaresca de l’aspirant a artista, del seu advocat i de com es poden manipular els mitjans de comunicació. Els nombres musicals fan que la història tengui un aire molt especial..

THE WALL

Títol: The wall
Any: 1982
Género: Musical
Director: Gerald Scarfe, Alan Parker
Reparto: Bob Geldof, Christine Hargreaves, James Laurenson, Eleanor David

Pink, el cantant d’un grup de música, arrossega des de la infància una sèrie de traumes degut a l’estricta educació que va rebre. Fart del món de la seva professió, acaba refugiant-se en la droga com a única alternativa per a rompre amb el mur que ell mateix ha creat al seu voltant.
The Wall és un clàssic dels anys 80 que té en la música del Pink Floid la base central. Un film diferents, especial i enigmàtic.

Vols dir la teva?

09 de maig 2006

LES PEL·LÍCULES DE LA MARATÓ





Aquests dies aprofitarem la proximitat del Cinemarató per a comentar les pel·lícules que s’hi podran veure.




EL LIBRO DE LA SELVA
Títol original: The Jungle Book
Any: 1967
Gènere: Animació
Director: Wolfgang Reitherman

En Mowgli és un fiet que ha passat tota la seva vida entre els animals de la selva, però en arribar a certa edat els seus amics Baloo l’os i Bagheera la pantera pensen que el poblat dels humans és molt més segur per ell, sobretot amb el temible tigre Shere Khan voltant per allí...
La història de Mowgli, el gran clàssic literari de Rudyard Kippling, es representat amb tot tipus de personatges, alguns representat el bé, altres clarament negatius, alguns còmics i altres com a vertaders “mestres” o “pares” per al nen salvatge.
Una pel·lícula que hem triat per a la sessió infantil, però que també poden veure els adults, que hi poden treure una altra mena de profit.


ESCUELA DE ROCK
Títol Original: School of rock
Any: 2003
Gènere: Comèdia
Director: Richard Linklater
Repartiment: James Hosey, Joan Cusack, Mike White, Sarah Silverman


El guitarrista Dewey Finn (Jack Black) és un rebel en contra del sistema, és completament irreverent i és un fanàtic creient en el poder del rock and roll. Estant a l’atur té l’oportunitat d’entrar a treballar a un col·legi privat com a mestre de música. Aprofita l’ocasió i es dedica a formar un grup de rock amb els seus alumnes.
En aquest cas, l’humor i la barra del protagonista aconsegueix ajudar a un grup d’al·lots i al·lotes i a ell mateix.
És un bon film per a passar una bona estona, riure i escoltar bona música.

Algú s’anima a fer algun comentari sobre aquestes pel·lícules??

06 de maig 2006



CINEMARATÓ

El dissabte 12 de maig feim el nostre primer marató de cine.

En el marc de la Primavera Cultural de Ferreries hi hem inclòs aquesta activitat que consisteix en la projecció de 4 pel·lícules per a diferents edats i públics, amb un únic tret comú: la música.

Podrem veure:
17 hores - Sessió infantil: EL LIBRO DE LA SELVA de Disney

19 hores - Sessió juvenil: ESCUELA DE ROCK de Richard Linklater

21 hores - CHICAGO de Rob Marshall

23'30 hores - Sessió golfa: THE WALL (Pink Floid) de Alan Parker

Les projeccions seran a la sala d'exposicions de Ferreries, al carrer pare Huguet. Aquesta activitat és gratuïta i està oberta a tothom.

JA TENIM BLOG!!!!

El Club de cine de Ferreries ha volgut entrar al món d'internet per poder arribar a tots els cinèfils i cinèfiles d'arreu i per donar a conèixer aquesta iniciativa que va començar a Ferreries fa uns mesos i que ha donat molt bons resultats.
La nostra idea és aprofita aquest mitjà per anar difonent els programes de projeccions, els comentaris de les pel·lícules que projectarem i altres del cine d'avui. També ens agradaria rebre els comentaris i suggeriments de totes les persones interessades en el món del cine.
Així, idò, més o manco cada setmana esperam fer una nova aportació. I esperam rebre les vostres, també.

Endavant... Llums... càmeres... ACCIÓ!!!